Over feromonen

Het woord "feromoon" stamt uit het Grieks en betekent "drager van opwinding".

 

Feromonen zijn hoog werkzame natuurlijke chemische bestanddelen die door zowel mensen als dieren worden afgescheiden om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken. De natuurlijke functie van feromonen is dus om zowel bij zowel mensen als dieren de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen. Ze werken specifiek in op het onderbewustzijn van de mens, en werken (seksueel) aantrekkend en stimulerend.

 

Bij mensen worden de feromonen geproduceerd en uitgescheiden door de zweetklieren. Iedere keer als we zweten scheiden we ook een beetje van de feromonen uit die ons aantrekkelijker maken in de ogen van anderen. Het probleem is echter dat we vrijwel dagelijks een douche nemen juist omdat we niet naar zweet willen ruiken. Met het zweet spoelen we dus ook net die stoffen weg die ons onbewust meer aantrekkelijk en sexy maken! De productie van feromonen neemt snel af na ons twintigste levensjaar, en produceren we nog maar een fractie van de hoeveelheid feromonen tegen de tijd dat we de veertig bereiken. Synthetische menselijke feromonen maken het nu mogelijk om schoon en fris te ruiken, en toch de natuurlijke aantrekking van de feromonen te hebben. Het beste van twee werelden, dus.

De werking van feromonen is door wetenschappers in de hele wereld onderzocht en getest (zie media en wetenschap pagina). Uit onderzoek blijkt dat ook het menselijk gedrag in sterke mate wordt be├»nvloed door deze onzichtbare suggestieve, natuurlijke stoffen. Feromonen zullen anderen op onbewust niveau be├»nvloeden, en zich meer tot je aangetrokken voelen dan anders het geval zou zijn.

 

Een belangrijk deel van het seksuele gedrag van dieren en mensen wordt door feromonen bepaald. De feromonen worden door een eigen apart zintuig, het zgn. "Vomeronasaal Orgaan" (VNO), in de neus waargenomen. Het VNO stuurt direct een signaal naar het deel van hersenen dat het seksuele gedrag bepaalt. Feromonen zijn onzichtbaar, vrijwel geurloos, en werken onbewust op mens en dier.

 

 Feromonen zullen er niet voor zorgen dat anderen zich van alle kanten op je zullen werpen, maar een merkbaar verschil in hun gedrag in sociale situaties zal je zeker waarnemen. Men zal meer open staan voor toenadering, en over het algemeen vriendelijker zijn en meer geneigd zich open te stellen.

 

We hebben links naar wetenschappelijke publicaties en publicaties in de (inter)nationale media over feromonen op onze web-site geplaatst. Klik op media en wetenschap, of veel gestelde vragen voor meer informatie.